Soția unuia dintre profesorii expulzați în Turcia: „Ne este frică să trăim în R. Moldova” (Revista presei)

  • 02 Octombrie 2018 09:53
Soția unuia dintre profesorii expulzați în Turcia: „Ne este frică să trăim în R. Moldova” (Revista presei)

Revista presei - 2 octombrie 2018.

Portalul Agora titrează: George Simion: „Bătut și expulzat”. Unionistul a fost declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova. După ce pe parcursul acestei nopți au apărut informații că George Simion a fost reținut de câțiva angajați ai Biroului de Migrație și Azil, acesta a postat pe facebook poze cu decizia Ministerului Afacerilor Interne, fiind declarat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, în poze Simion apare bătut, cu hainele rupte și cu urme de sânge pe față, notează Agora.

Unimedia publică „filmul reținerii unionistului român în Republica Moldova Președintele Asociației Obștești „Unirea-ODIP”, Vlad Bilețchi, a descris ce s-a întâmplat astă noapte cu George Simion, cum l-au urcat în mașină și drumul cu peripeții până la frontieră.  

Sub titlul „Ne este frică să trăim în R. Moldova”, Jurnal de Chișinău publică un interviu  cu Sevgi Celebi, soţia directorului financiar al Liceului „Orizont”. Trei familii ale cetăţenilor extrădaţi Turciei de către autorităţile Republicii Moldova, cu suportul SIS, au părăsit R. Moldova. După ce i-au târât „ca pe nişte animale” în maşini, le-au spart uşile la case, fără să se prezinte civilizat ca oameni ai legii, familiile acestora nu mai au încredere în nimeni de aici, scrie Jurnal de Chișinău.

Evenimentul Zilei își exprimă îngrijorarea că ”Moldova îmbătrânește accelerat de la an la an”. Un raport al Biroului Național de Statistică arată că la începutul anului 2018, în Republica Moldova locuiau aproximativ 630.000 de persoane în vârstă de 60 ani şi peste, ceea ce constituie 17,7% din numărul total al populației stabile. Ponderea persoanelor în vârstă de peste 60 ani este în creştere continuă. În anul 2017, coeficientul de îmbătrânire al populaţiei a înregistrat o majorare comparativ cu anul precedent cu 0,5 puncte procentuale, un nivel înalt de îmbătrânire demografică, atenționează EVZ.

Ziarul de Gardă reține că „14 staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate în curând pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Achiziţia va fi realizată datorită unui parteneriat dintre Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare”.

România şi R. Moldova vor participa cu acelaşi tip de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret, scrie Timpul, care preia o declarație a preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, la prezentarea lotului României pentru Jocurile Olimpice de Tineret, de la Buenos Aires. El a precizat că sportivii români şi cei din Moldova vor avea echipamente cu acelaşi design, în urma unei solicitări venite de la omologul său din Chişinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
0,79 °C
ceață
Umiditate:89 %
Vint:1,5 m/s
Wed
6 °C
Thu
3 °C
Fri
2 °C
Sat
6 °C
Sun
8 °C

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4865 -0.0797
USD 17.6756 -0.0547
RON 4.0761 -0.0176
UAH 0.7201 -0.0059
RUB 0.2823 -0.0047
Arhivă Radio Chișinău