SONDAJ | Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri parlamentare anticipate

  • 29 Martie 2021 11:57
SONDAJ | Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri parlamentare anticipate

Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, potrivit unui sondaj realizat de Compania IMAS și făcut public astăzi, în cadrul unui briefing.

Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula cele mai multe voturi - aproape 35%, urmat de PSRM - mai puțin de 27% și Partidul Șor - cu aproape 6 la sută.

În domeniul relațiilor externe, 60% din cei intervievați ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la UE, 50% ar vota pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică. Totodată, 36% se declară adepți ai unirii cu România.

Studiul mai arată că marea majoritate a populației - 76% consideră că noul Coronavirus este periculos sau foarte periculos. Cu toate acestea 43% din cei intervievați declară că nu s-ar vaccina. Doar 21% declară că s-ar vaccina cât de curând posibil, iar o treime din respondenți sunt dispuși să mai aștepte.

42% din respondenți nu au încredere în niciun vaccin, 31% au încredere în vaccinul rusesc, 10% în cele occidentale, iar 9% - în toate vaccinurile.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 martie pe un eșantion de 1115 persoane și are o marjă de eroare, potrivit organizatorilor, de 3%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău