Sondaj iData | Care sunt partidele care ar accede în Parlament în cazul unor anticipate. Maia Sandu conduce topul politicienilor în care cetățenii au cea mai mare încredere

  • 26 Ianuarie 2022 11:30
Sondaj iData | Care sunt partidele care ar accede în Parlament în cazul unor anticipate. Maia Sandu conduce topul politicienilor în care cetățenii au cea mai mare încredere

În cazul în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, trei partide ar accede în legislativ. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, care ar obține 25,5%, urmat de PSRM cu 16,8 și Partidul Șor cu 10, 9%, arată datele unui sondaj de opinie prezentat astăzi de compania iData.

În luna ianuarie, cetățenii spun că au avut cea mai mare încredere în președinta Maia Sandu, în favoarea căreia și-au exprimat simpatiile 24,2 la sută dintre cetățeni, șefa statului fiind urmată de Igor Dodon cu 13,2 și de Ilan Șor cu 7,5 la sută.
Sondajul a analizat și perspectivele de politică externă. Potrivit autorilor, în ianuarie ar fi scăzut numărul celor care doresc integrarea în UE până la 58 la sută, comparativ cu 70 la sută cât era în lunile precedente.
O ușoară scădere s-a înregistrat și în rândul celor care doresc unirea cu România, fiind în ianuarie 2022 alegerea a 38,4 la sută dintre respondenți. O tendință similară de scădere este și pentru aderarea Republicii Moldova în NATO, doar 27 ar susține o asemenea integrare.
Potrivit Idata, sondajul a fost realizat la nivel național pe un eșantion de 999 de respondenți, cu o marjă de eroare de 3%. Cercetarea sociologică a fost efectuată în perioada 11-23 ianuarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău