Sondaj | Două treimi dintre ruși sunt convinși că lumea este condusă de un guvern mondial secret

  • 14 Iulie 2018 11:11
Sondaj | Două treimi dintre ruși sunt convinși că lumea este condusă de un guvern mondial secret

Doi ruși din trei – 67% – cred că „un guvern” secret conduce lumea, potrivit unui sondaj al centrului rus de opinie VTsIOM, care arată o creștere a puterii teoriilor conspiratiei în Rusia, relatează AFP.

Persoanele chestionate au avut de răspuns la întrebarea dacă știu cumva că există vreo ”organizație sau un grup de persoane care au o influență asupra tuturor proceselor mondiale și controlează acțiunile șefilor de stat din numeroase țări”.

Astfel, 74% dintre cei care cred în teoria conspiraționistă au afirmat că acțiunile ”guvernului mondial” sunt ”contrare intereselor Rusiei”, potrivit sondajului, realizat la sfârșitul lui mai în rândul a 2.000 de persoane.

Circa 23% dintre cei care cred în existența acestui ”guvern” din umbră apreciază că el este format din oligarhi bogați și din bancheri.

Numărul rușilor care cred în această teorie a explodat în ultimii patru ani, cifra reprezentând 45% în 2014.

Un rus din 10 convins de existența ”guvernului” secret mărturisește că a găsit probele uitându-se la emisiunile de televiziune și citind cărți.

În Rusia sunt numeroase canalele de televiziune care și-au înmulțit emisiunile despre ”inamicii Rusiei”, amenințările și comploturile la adresa țării, teme larg reluate de către propaganda oficială.

Același sondaj arată că doar 24% dintre ruși nu cred în această teorie, precizează Pagina de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău