Sondaj Avangarde, realizat în România: Maia Sandu, se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere

  • 09 Noiembrie 2022 08:00
Sondaj Avangarde, realizat în România: Maia Sandu, se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se plasează în topul politicienilor străini despre care românii declară că au cea mai mare încredere,, dar în general numărul celor care spun că nu au încredere în diverși lideri străini e mai mare decât cel care declară că au încredere, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde.se arată într-un sondaj realizat de Avangarde. De asemenea, Republica Moldova este statul pe care românii îl consideră cel mai bun prieten.

Maia Sandu se bucură de încrederea a 38% dintre cei intervienați, în timp ce 40% declară că nu au încredere, urmată de președintele Franței, Emmanuel Macron (29%/ 50%) și de președintele Ucrainei Volodimir Zelensky (25%, 52%).

Pe ultimele locuri în topul încrederii se plasează președintele Serbiei Alexandr Vucici, premierul olandez, Mark Rutte și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

De asemenea, 62% dintre români consideră că Republica Moldova este un stat prieten. Spania, Italia și SUA sunt state prietene pentru 50% dintre români.

Pe ultimul loc în clasamentul statelor prietene pentru România se află Rusia, cu 2% dintre respondenți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău