Șoigu susține că 5.937 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. Jurnaliști: În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale funeraliilor militare rusești, care nu sunt raportate de autoritățile locale

  • 21 Septembrie 2022 10:37
Șoigu susține că 5.937 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. Jurnaliști: În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale funeraliilor militare rusești, care nu sunt raportate de autoritățile locale

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat miercuri că 5.937 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. Portalul Meduza, însă, atrage atenția că acest bilanț este mai mic chiar și decât estimările bazate pe date din surse deschise, scrie Rador.

Anterior, Rusia a raportat oficial doar de două ori pierderile suferite în războiul cu Ucraina. Pe 2 martie, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat 498 de morți și 1.597 de răniți în rândul militarilor ruși, iar pe 25 martie, au fost raportați 1.351 de morți și 3.825 de răniți. Publicația Mediazona și redacția rusească a BBC au făcut propriile estimări în acest sens, analizând datele din surse deschise și rapoartele autorităților regionale și ale instituțiilor oficiale.

Potrivit jurnaliștilor, la 16 septembrie, numărul militarilor ruși morți era de cel puțin 6.476. Totodată, Mediazona și BBC sugerează că lista lor poate conține cu cel puțin 40-60% mai puține nume de militari morți decât au fost îngropați efectiv în Rusia. "Ne putem face o idee despre câte decese nu au fost incluse în selecția noastră de rapoarte oficiale analizând informațiile venite de la cimitire. În fiecare săptămână, descoperim noi dovezi ale funeraliilor militare rusești în diferite localități ale Rusiei, funeralii care nu sunt raportate de autoritățile locale" - a explicat BBC.

Portalul Meduza amintește că la sfârșitul lunii iulie, directorul CIA, William Burns, a afirmat că pierderile Rusiei în Ucraina ar putea ajunge la 15.000 de soldați uciși și aproximativ 45.000 de răniți. De asemenea, secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat la sfârșitul lunii aprilie că 15.000 de ruși au murit în Ucraina. Potrivit Statului Major ucrainean, până la 21 septembrie, în Ucraina au murit peste 55.000 de soldați ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău