Șoferul camionului frigorific din Essex recunoaște acuzația legată de imigrația ilegală

  • 25 Noiembrie 2019 15:15
Șoferul camionului frigorific din Essex recunoaște acuzația legată de imigrația ilegală

Șoferul camionului frigorific în care au fost descoperite, pe 23 octombrie, în Essex (Anglia), cadavrele a 39 de cetățeni vietnamezi, s-a declarat luni vinovat de practici de imigrație ilegală, transmite EFE.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, 25 de ani, a compărut luni, prin intermediul unei videoconferințe de la închisoarea de maximă securitate Belmarsh, în fața tribunalului penal Old Bailey, din Londra.

El este acuzat de 39 de omucideri și de alte infracțiuni pentru implicarea sa în tragicul eveniment.

Bărbatul conducea camionul descoperit într-un complex industrial din localitatea engleză Grays, cu corpurile fără viață a 31 de bărbați și a 8 femei, toți provenind din diferite regiuni din Vietnam, între care se numără zece adolescenți.

Camionul a fost localizat la puțin timp după ce a ajuns în țară cu feribotul din portul belgian Zeebrugge.

În fața instanței londoneze, Robinson a recunoscut că a conspirat pentru a ajuta la activități ilegale de imigrație între 1 mai 2008 și 24 octombrie 2019.

 

De asemenea, s-a declarat vinovat pentru achiziționarea de "bunuri, produs al activităților infracționale", în acest caz, bani, în respectivul interval.

Duminică, un alt nord-irlandez a fost acuzat oficial de delicte de trafic de persoane în legătură cu această tragedie, care a șocat Regatul Unit, prezentând riscurile generate de mafiile din domeniu.

Cel în cauză, Christopher Kennedy, în vârstă de 23 de ani și originar din localitatea Darkley, comitatul Armagh, a fost reținut în zorii zilei de vineri și acuzat de conspirație în vederea facilitării traficului ilegal de persoane pentru activități de exploatare și conspirație pentru încălcarea legislației britanice privind imigrația.

De asemenea au fost inițiate în Irlanda procedurile de extrădare pentru a-l aduce în Regatul Unit pe Eamonn Harrison, de 22 de ani, reținut în virtutea unui mandat european pentru presupusa sa implicare în dosar.

Ca parte a investigației, poliția le-a cerut totodată altor doi frați nord-irlandezi să se predea ca suspecți de omucidere și trafic de persoane.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău