Societe Generale renunță să mai fie formator de piață pentru aur și argint la Londra

  • 30 Aprilie 2019 17:33
Societe Generale renunță să mai fie formator de piață pentru aur și argint la Londra

London Bullion Market Association (LBMA), asociația care urmărește evoluția pieței metalelor prețioase, a anunțat marți că Societe Generale a renunțat la statutul său de 'market maker' (-formator de piață-) pentru aur și argint, în condițiile în care banca franceză a decis să își reducă activitățile din domeniul materiilor prime, transmite Reuters.

Londra este cel mai mare centru pentru tranzacționarea de aur, piață supervizată de LBMA. Formatorii de piață asigură lichiditatea pe piața pe care operează. După plecarea Societe Generale, rolul de formator de piață va fi asigurat de 12 bănci, printre care JPMorgan, HSBC și BNP Paribas. 

La începutul acestei luni, Societe Generale a anunțat că va elimina 1.600 de posturi la nivel mondial, în încercarea de a-și crește profiturile după performanțele slabe de anul trecut, și că va renunța la activitățile de tranzacții cu materii prime.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău