Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a donat 16.000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălți

  • 30 Aprilie 2020 20:05
Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română) a donat 16.000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălți

Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălți care aparține Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) a donat 16 000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălți.

Joi, 30 aprilie 2020, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălți, un grup de clerici din cadrul Episcopiei de Bălți împreună cu doamna preoteasă Lucia Cernei, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți, a făcut o vizită la IMSP Spitalul de Psihiatrie din Bălți (director – dna Valentina Schiopu).

Doamna preoteasă Lucia Cernei a donat din partea Societății Femeilor Ortodoxe suma de 16 000 de lei Spitalului de Psihiatrie din Bălți, iar clericii Episcopiei de Bălți au adus în dar pentru pacienții și medicii din secția unde sunt internați bolnavii de Covid-19, apă minerală, sucuri, mandarine, banane, lămâi, ceai, cafea, biscuiți ș.a.
Doamna preoteasă Lucia Cernei, între altele, a menționat: „Membrele Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți au răspuns îndemnului PS Antonie, Episcop de Bălți, din data de 27 martie, pentru a fi uniți și solidari cu medicii, în aceste timpuri de grea încercare, și au organizat o colectă de bani. Din puținul fiecărei doamne am reușit să adunăm 16 000 de lei. Aflând că și la Spitalul de Psihiatrie din Bălți sunt bolnavi cu Covid-19 am decis să aducem aici micul nostru ajutor pentru a fi de folos în achiziționarea celor necesare pentru tratarea celor infectați și protejarea medicilor de noua infecție. Mulțumim medicilor pentru jertfa lor și rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne păzească pe toți de acest virus”.
Doamna Valentina Schiopu, directorul Spitalului, a mulțumit pentru daruri, între altele, specificând: „În situația în care ne aflăm este de mare folos sprijinul societății, sprijinul Bisericii, pentru cei, care se află în prima linie în luptă cu acest virus, pentru medici. Vă mulțumim și vă dorim sănătate tuturor”.
Doamna Lilia Ignatiuc, director adjunct, a menționat: „Noi am mai primit donații, centralizat, din fondul de ajutor, însă donații de suflet, de încurajare, primim pentru prima dată”.
În Spitalul de Psihiatrie din Bălți se află internați 44 de pacienți diagnosticați cu Covid-19.
Din grupul de clerici care au dus darurile Episcopiei de Bălți pentru Spitalul de Psihiatrie din Bălți au făcut parte: PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălți, PC părinte Florintin Doboșeriu, consilier economic al Episcopiei de Bălți și PC părinte Dorian Revenco.
Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți a fost constituită, cu binecuvântarea PS Antonie, Episcop de Bălți, la 18 decembrie 2018 și a fost înregistrată la I.P. „Agenția Servicii Publice” în data de 17 ianuarie 2019. Președinta Societății este doamna preoteasă Lucia Cernei.
Societatea își propune să promoveze și să valorifice virtuțile creștine în familie, școală și viața publică și să contribuie la implicarea activă a femeii creștine ortodoxe în colectivitatea națională pentru o viață mai bună.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău