Soarta Guvernului Grosu – în ceață. Ce spun reprezentanții PSRM și ai Platformei DA despre votarea acestuiia

  • 25 Martie 2021 08:10
Soarta Guvernului Grosu – în ceață. Ce spun reprezentanții PSRM și ai Platformei DA despre votarea acestuiia

Socialiștii spun că nu-și vor da votul pentru Guvernul condus de Igor Grosu. Deputații PSRM spun că nu văd niciun motiv pentru care ar vota un Executiv format din oameni incapabili să guverneze țara. În acelaști timp, deputații Platformei DA, spun că după consultările cu premierul desemnat și-au dat seama să însuși candidatul la șefia Guvernului nu-și dorește vot de încredere în Parlament, iar acest lucru i-ar putea determina pe deputații Platformei DA să nu voteze acest Guvern, notează IPN.

Decizia oficială a PSRM privind susținerea sau nesusținerea Guvernului Grosu va fi anunțată înainte de ședința plenară, în timpul căreia premierul desemnat urmează să ceară vot de încredere Parlamentului. Totuși, deputații PSRM spun că nu au niciun motiv să susțină echipa condusă de Igor Grosu.

„Noi nu vedem niciun motiv să susținem Guvernul Grosu. Țara are nevoie de un Guvern, dar este importantă calitatea lui. Eu nu pot să ridic mâna să votez pentru Grosu, m-am uitat prin garnitura de miniștri și e jale mare. Trebuie să existe un compromis în Parlament, iar ei ni-l bagă pe Grosu pe fereastră ”, a spus deputatul PSRM, Grigore Novac în cadrul emisiunii  „Butonul Roșu” de la postul public de televiziune.

Sceptici în privința susținerii Guvernului Grosu se arată și deputații Platformei DA. Deși, inițial, anunțau că vor susține acest Guvern, reprezentanții Platformei DA au acum altă retorică.

„Ei singuri nu știu ce-și doresc, să fie sau nu votați. La început ne doream să-i votăm, dar după consultările candidatului desemnat cu fracțiunea noastră ceața s-a lăsat și mai mult. Noi circ nu facem”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase.

Candidatul desemnat, Igor Grosu își prezintă astăzi în plenul Parlamentului echipa guvernamentală și programul de guvernare. Igor Grosu  și-a setat drept priorități ale perioadei de guvernare stabilizarea situației pandemice din țară, curățarea instituțiilor statului de elemente corupte și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău