Situație alarmantă în 19 țări europene, unde a fost raportat un "tsunami" de noi cazuri de coronavirus

  • 18 August 2020 08:50
Situație alarmantă în 19 țări europene, unde a fost raportat un

Situație alarmantă în 19 țări europene, unde numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește îngrijorător. Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, aceste state au înregistrat cumulativ, în ultimele 14 zile, peste 20 de cazuri la 100.000 de locuitori, scrie The Guardian, preluat de Digi24.ro

În ultimele două săptămâni, Luxemburg și Spania au raportat peste 100 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, potrivit raportului, Malta peste 80, Belgia peste 60, iar Franța și Olanda mai mult de 40. Marea Britanie are 20,7. Spania a raportat luni un total de 1.833 de noi infecții în ultimele 24 de ore, bilanțul în doar șapte zile ajungând la 32.329 cazuri. 

Șase regiuni spaniole au impus noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului, inclusiv închiderea cluburilor de noapte și obligativitatea ca barurile și restaurantele să închidă până la 1:00. Luni, regiunea bască din nord a declarat stare de urgență, autoritățile impunând restricții și mai dure, din cauza riscului a ceea ce oficialii au descris drept un „tsunami” de infecții.

În total, în ultimele două săptămâni au fost depistate 59.162 de cazuri în Spania, determinând experții în sănătate publică să avertizeze că țara se află într-un moment critic în lupta sa împotriva virusului.

Săptămâna trecută, nouă organizații științifice au publicat o scrisoare prin care au avertizat că recentul bilanț ar putea duce la o „prăbușire” a sistemului medical al țării. „Dacă situația continuă și nu se adoptă noi măsuri, există o mare probabilitate să ne confruntăm din nou cu situația observată în timpul stării de urgență”.

În Germania, care a anunțat 561 de cazuri, ministrul Sănătății a declarat că adunările și evenimentele cu un număr mare de participanți reprezintă principala sursă de noi cazuri.

În Franța, unde bilanțul de luni a fost de 493, Marsilia și anumite arondismente din Paris au fost declarate „zone roșii” pentru ca autoritățile să poată impune reguli mai stricte privind purtarea măștilor și distanțarea fizică. Regiunea Île-de-France din jurul capitalei franceze a anunțat, de asemenea, măsuri mai dure în căminele sociale, inclusiv teste obligatorii pentru toți angajații și rezidenții, precum și pentru cei care se întorc din vacanță.

Cehia, care a raportat până în prezent circa 20.000 de cazuri în total și 397 de decese, a declarat că măștile vor fi din nou obligatorii începând cu 1 septembrie în transportul public și în multe locuri publice interioare, din cauza revenirii cazurilor de COVID.  Țara a fost printre primele din Europa care a cerut cetățenilor să poarte măști în majoritatea locurilor publice încă din luna martie, dar a ridicat această măsură atunci când a scăzut numărul infecțiilor.

„Considerăm că aceasta este o măsură preventivă, având în vedere că ne așteaptă probabil o toamnă complicată, mai ales după 1 septembrie, când va exista o interacțiune socială ridicată”, a declarat luni ministrul ceh al Sănătății, Adam Vojtěch.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău