Situația din Mikolaiv și Herson rămâne gravă și critică

  • 29 Noiembrie 2022 10:10
Situația din Mikolaiv și Herson rămâne gravă și critică

ONU a declarat luni, 28 noiembrie, că situația din orașele Mikolaiv și Herson din sudul Ucrainei rămâne „gravă” și „critică”. Aproape un sfert de milion de oameni numai în Mikolaiv se confruntă cu lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice, transmite Rador.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric, a declarat că Denise Brown, coordonatorul ONU în Ucraina, a vizitat cele două orașe din sudul țării în weekend și a constatat că oamenii care fug din Herson se îndreaptă spre Mikolaiv.

„În Mikolaiv au fost stabilite centre de încălzire pentru a-i ajuta pe cei care nu-și pot încălzi locuințele. Lucrătorii umanitari furnizează provizii și generatoare pentru a face aceste locuri funcționale”, a declarat Stéphane Dujarric, a adăugat că în Herson „ne așteptăm, cu sprijinul autorităților, să putem acoperi nevoile de bază ale persoanelor care au rămas în oraș, dacă vom putea menține același nivel de ajutor trimis în ultimele două săptămâni”.

„Cu toate acestea, situația apei, a încălzirii și a electricității rămâne dezastruoasă, deși alimentarea cu energie electrică este restabilită treptat.

Continuăm să fim îngrijorați de situația dificilă a civililor din Ucraina, mai ales când se instalează iarna. Ne străduim să sprijinim oamenii cu servicii și provizii pentru a ne asigura că pot fi protejați și se pot încălzi în aceste luni grele”, a declarat Stéphane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Sun
8
Mon
8
Tue
8
Wed
8
Thu
3
Arhivă Radio Chișinău