Situația din Chișinău, pe agenda de joi a Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European (ZdG)

  • 20 Iunie 2018 16:00
Situația din Chișinău, pe agenda de joi a Comisiei Afaceri Externe a Parlamentului European (ZdG)

Europarlamentarul Cristian Preda, coordonator al Grupului Partidului Popular European (PPE) în Comisia Afaceri Externe a Parlamentului European, susține că situația din Chișinău va fi discutată joi, 21 iunie, în cadrul ședinței Comisiei respective din legislativului de la Bruxelles.

Eurodeputatul român face anunțul pe pagina sa oficială de Facebook, acolo unde mai precizează că miercuri, 19 iunie, Comisia Afaceri Externe a PE a solicitat de urgență Serviciului de Acțiune Externă al Uniunii Europene să prezinte situația creată de invalidarea mandatului primarului ales al Chișinăului, scrie Ziarul de Gardă.

Tot astăzi, Sandra Kalniete, președinta Grupului de lucru Afaceri Externe al Grupului PPE și Cristian Preda au făcut următoarea declarație:

„Regretăm și suntem foarte îngrijorați în privința deciziei luate ieri de Judecătoria Chișinău, care a anulat rezultatele alegerilor locale din capitala Moldovei.

Alegerile sunt piatra de temelie a oricărui regim democratic. Rezultatele votului din 3 iunie trebuie să fie respectate pe deplin, întrucât reflectă voința politică a cetățenilor din Chișinău.

Este esențial ca puterea judecătorească să fie imparțială și independentă de orice influență politică

Republica Moldova poate să își aprofundeze cooperarea cu Uniunea Europeană și să își continue drumul european numai dacă principiile democratice sunt respectate, inclusiv stricta separație a puterilor și independența justiției”.

La 19 iunie, după mai bine de două săptămâni de când a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi, instanța de judecată a adoptat o hotărâre prin care nu confirmă legalitatea alegerilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău