Sistemul de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău va fi testat în 90 de troleibuze

  • 16 Februarie 2021 10:40
Sistemul de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău va fi testat în 90 de troleibuze

Sistemul de taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău va începe la mijlocul lunii martie. Proiectul va fi testat în 90 de troleibuze (pe rutele 10, 22, 30, 32) și 46 de autobuze (numerele 2, 5, 9, 19, 26 şi 33), transmite IPN.

Pentru săptămâna curentă este planificată o şedinţă cu toţi responsabilii, la care urmează̆ să fie examinate mai multe scenarii, pentru a cuprinde și categoriile de cetăţeni care posedă abonament sau persoanele care beneficiază de facilităţi la călătoria cu transportul public, a precizat primarul Ion Ceban.

Proiectul pilot va dura șase luni şi este efectuat în colaborare cu companiile MasterCard şi VISA. Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii.

O campanie de consultanță a fost selectată pentru a colecta date despre utilizarea transportului public de către călători. Informațiile vor fi transmise unei companii contractate de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare care va finaliza studiul de fezabilitate pentru implementarea taxării electronice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău