SIS a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

  • 01 Martie 2019 17:26
SIS a comemorat eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru

O ceremonie de comemorare a 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova a avut loc astăzi la Serviciul de Informații și Securitate.

Festivitatea solemnă s-a desfășurat în scuarul instituției, la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securității statului, căzuți în conflictul armat de pe Nistru. La eveniment au fost prezenți conducerea Serviciului de Informații și Securitate, combatanți și veterani ai organelor securității statului, rudele eroilor căzuți la datorie, precum și oaspeți de onoare, preciează un comunicat al instituției.

În cadrul ceremonialului au fost  exprimate sentimente de recunoaștere și elogiere a patriotismului, curajului și dăruirii de sine a combatanților care au apărat valorile supreme și idealurile naționale.

În cadrul solemnității, Garda de onoare a Serviciului de Informații și Securitate a efectuat trei salve de foc și a prezentat onorul militar, a urmat un moment de reculegere și au fost depuse flori la monumentul eroilor organelor securității statului, căzuți în conflictul armat de pe Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău