Sinteza CNA: Cinci polițiști reținuți pentru corupție și percheziții la foști angajați ai AST într-un dosar privind fals în acte publice

  • 12 Februarie 10:59
Sinteza CNA: Cinci polițiști reținuți pentru corupție și percheziții la foști angajați ai AST într-un dosar privind fals în acte publice

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, transmite Radio Chișinău.

Astfel, pe 6 februarie, cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți pentru luare de mită de la șoferi care au încălcat regulamentului circulației rutiere.

Potrivit CNA, începând cu luna decembrie 2023, polițiștii ar fi pretins și primit mijloace bănești sau bunuri ce nu li se cuvin în sume ce variau între 200 lei și 1.000 euro de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere. Cei cinci au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: „900? Nu, fă rotund și du-te și-ți caută de treabă”. CNA a reținut cinci polițiști din nordul Republicii Moldova pentru luare de mită

Ulterior, pe 8 februarie, ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliile a doi foști angajați ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) într-un dosar în care foștii funcționari sunt cercetați pentru fals în acte publice.

Potrivit CNA, inspectorii AST, acționând în interes personal, precum și în interesul mai multor agenți economici, urmărind scopul înregistrării la Agenția Servicii Publice (ASP) a unor acte de recepție finală a blocurilor locative, ar fi aplicat pe actele de recepție finală ștampile cu semne de falsificare ale instituției, precum și ștampile care, la acel moment, erau scoase din uz.

În prezent, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 14 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 5 cauze penale.

Citește și: Percheziții la doi foști angajați ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică. Sunt cercetați pentru fals în acte publice

În același timp, agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 7 milioane de lei. Printre acestea se numără 2 construcții locative, un mijloc de transport, 2 terenuri pentru construcții, indisponibilizate într-un caz de spălare de bani și organizarea migrației ilegale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău