VIDEO | „900? Nu, fă rotund și du-te și-ți caută de treabă”. CNA a reținut cinci polițiști din nordul Republicii Moldova pentru luare de mită

  • 06 Februarie 12:43
VIDEO | „900? Nu, fă rotund și du-te și-ți caută de treabă”. CNA a reținut cinci polițiști din nordul Republicii Moldova pentru luare de mită

Cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord au fost reținuți astăzi, 6 februarie. Aceștia sunt bănuiți de luare de mită de la șoferi care au încălcat regulamentului circulației rutiere.

Potrivit CNA, cauza penală a fost pornită în baza bănuielii că ofițeri ai Serviciului patrulare Râșcani, Dondușeni și Drochia din cadrul Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au pretins și primit bani de la un conducător auto pentru a nu-l trage la răspundere pe o cauză contravențională.

Ulterior, au mai fost pornite 17 cauze penale privind corupere pasivă.

Astfel, a fost documentată perioada lunii decembrie 2023 – prezent în care angajații Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești sau bunuri ce nu li se cuvin în sume ce variau între 200 lei și 1000 euro de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere. 

Astăzi, ofițerii CNA, cu suportul conducerii INSP și SPIA, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți au desfășurat 17 percheziții în automobilele de serviciu și personale ale angajaților INSP, dar și la domiciliile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor menționate. În urma acțiunilor de urmărire penală au fost reținute 5 persoane.

Cercetările pe caz sunt în desfășurare. Amintim că recent, alți 6 polițiști ai INSP din nordul țării au fost reținuți de CNA pentru pretindere și primire de bani de la șoferi. La moment, aceștia sunt plasați în arest preventiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău