Sindicatul „Sănătatea” solicită Ministerului Sănătății să înceapă vaccinarea cadrelor medicale cu doza a treia (Sănătate Info)

  • 01 Noiembrie 2021 12:47
Sindicatul „Sănătatea” solicită Ministerului Sănătății să înceapă vaccinarea cadrelor medicale cu doza a treia (Sănătate Info)

Federația Sindicală „Sănătatea” din Moldova a adresat o scrisoare către Ministerul Sănătății în care solicită autorizarea și începerea etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19 a salariaților din instituțiile medicale, întrucât o bună parte dintre aceștia au depășit termenul de 6 luni de la administrarea dozei a 2-a de vaccin, dar și pentru că tot mai mulți lucrători medicali se infectează cu SARS-COV-2, în ultima perioadă, scrie Sănătate Info.

„Valul 4 de pandemie provoacă zilnic noi infectări a personalului din unitățile medicale și sanitare, iar vaccinarea cu doza 3 (booster) este o măsură extrem de importantă pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Condițiile grele de activitate din perioada pandemică, precum și numărul insuficient de personal din instituțiile medicale duce la amplificarea sindromului „epuizării profesionale”. Cu toate acestea, sistemul de sănătate trebuie să continue să activeze și să ofere îngrijire tuturor pacienților.  

Astfel, potrivit sursei citate, din necesitatea protecției maxime a cadrelor medicale și pentru că au trecut deja 6 luni de la vaccinarea cu doza 2 a acestora, cerem începerea, cât mai curând posibil a etapei a treia de vaccinare pentru această categorie de salariați”, se arată în scrisoare.

Vom preciza că campania de imunizare a început în țară pe 2 martie, când primii vaccinați au fost cadrele medicale. Totodată, la începutul lunii octombrie, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că văd rațională administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid cadrelor medicale, întrucât se atestă o creștere a numărului de infectați printre acestea. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău