Siegfried Mureșan: Negocierile de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană trebuie să înceapă în acest an

  • 21 Februarie 2023 11:41
Siegfried Mureșan: Negocierile de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană trebuie să înceapă în acest an

Negocierile de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană trebuie să înceapă în acest an, consideră europarlamentarul Siegfried Mureșan, președinte al Comisiei parlamentare de asociere UE-R. Moldova. El a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău că sunt mai multe capitole de aderare unde negocierile deja pot începe și condițiile sunt propice pentru aceasta. Potrivit europarlamentarului, obiectivul guvernului de la Chișinău este unul ambițios și corect.

„Eu susțin obiectivul autorităților de la Chișinău de a începe negocierile de aderare anul acesta. Chiar astăzi, în cadrul acestei Adunări Parlamentare Euronest votăm o rezoluție prin care solicităm exact acest lucru – începerea negocierilor de aderare în anul 2023, și sunt sigur că această rezoluție va fi votată cu largă majoritate, că va fi susținută inclusiv de europarlamentarii de la toate forțele politice din  Parlamentul European.

Consider că acest obiectiv este corect. Este unul ambițios. În momentul de față, Guvernul R. Moldova lucrează la implementarea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană, sunt lucruri pe care și le propune să le facă în câteva luni, pe care guvernele anterioare nu le-au făcut în 30 de ani...

Acum trebuie să finalizăm aceste nouă reforme, deîndată ce ele vor fi finalizate, Comisia Europeană trebuie să le evalueze și să spună când mergem în etapa următoare, adică începerea negocierilor de aderare. Opinia mea este că sunt mai multe capitole de aderare unde negocierile deja pot începe, unde condițiile sunt propice”, a spus Siegfried Mureșan, pentru Radio Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău