Siegfried Mureșan | Ne așteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorința UE de a ajuta cetățenii R.Moldova

  • 18 Decembrie 2019 16:34
Siegfried Mureșan | Ne așteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorința UE de a ajuta cetățenii R.Moldova

La reuniunea Comitetului interparlamentar de Asociere Rpublica Moldova - UE va fi reiterat sprijinul total pe care Parlamentul European îl acordă parcursului european al țării noastre.

Într-o declarație oferită în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, copreședintele Comitetului de Asociere UE-RM, a menționat că se așteaptă ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorința UE de a ajuta cetățenii Republicii Moldova.

Europarlamentarul român a precizat că, pentru funcționarea unui parteneriat este nevoie de încredere reciprocă și ca promisiunile să fie respectate.

„Așteptăm ca noul Guvern să își respecte toate angajamentele luate față de Uniunea Europeană și asta este una din condițiile necesare pentru ca Republica Moldova să fie sprijinită cât mai mult de Uniunea Europeană”, a spus Siegfried Mureșan.

Potrivit europarlamentarului român, cetățenii Republicii Moldova trebuie sprijiniți să se apropie de UE.

„Ne așteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta cetățenii Republicii Moldova”, a precizat europarlamentarul.

Potrivit oficialului european, guvernul Maia Sandu a fost un Guvern cu rezultate, care a făcut reforme, iar felul în care noul guvern a venit la putere nu inspiră încredere Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană va monitoriza foarte atent acest Guvern și îl va evalua pe baza rezultatelor”, a spus europarlamentarul român. 

Siegfried Mureșan a afirmat că va propune ca joi, 19 decembrie, la finalul reuniunii comitetului interparlamentar de asociere Rpublica Moldova - UE să fie semnată o declarație care să reitereze angajamentul ambelor părți față de parcursul european al Republicii Moldova.

Reuniunea comitetului interparlamentar de asociere Rpublica Moldova - UE se va desfășura pe 18 și 19 decembrie la Strasborg.
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău