Siegfried Mureşan | Ne aşteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorinţa UE de a ajuta cetăţenii R.Moldova

  • 18 Decembrie 2019 16:34
Siegfried Mureşan | Ne aşteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorinţa UE de a ajuta cetăţenii R.Moldova

La reuniunea Comitetului interparlamentar de Asociere Rpublica Moldova - UE va fi reiterat sprijinul total pe care Parlamentul European îl acordă parcursului european al ţării noastre.

Într-o declaraţie oferită în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, europarlamentarul român Siegfried Mureşan, copreşedintele Comitetului de Asociere UE-RM, a menţionat că se aşteaptă ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorinţa UE de a ajuta cetăţenii Republicii Moldova.

Europarlamentarul român a precizat că, pentru funcţionarea unui parteneriat este nevoie de încredere reciprocă şi ca promisiunile să fie respectate.

„Aşteptăm ca noul Guvern să îşi respecte toate angajamentele luate faţă de Uniunea Europeană şi asta este una din condiţiile necesare pentru ca Republica Moldova să fie sprijinită cât mai mult de Uniunea Europeană”, a spus Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului român, cetăţenii Republicii Moldova trebuie sprijiniţi să se apropie de UE.

„Ne aşteptăm ca noul Guvern să nu fie un obstacol în dorinţa noastră de a ajuta cetăţenii Republicii Moldova”, a precizat europarlamentarul.

Potrivit oficialului european, guvernul Maia Sandu a fost un Guvern cu rezultate, care a făcut reforme, iar felul în care noul guvern a venit la putere nu inspiră încredere Uniunii Europene.

„Uniunea Europeană va monitoriza foarte atent acest Guvern şi îl va evalua pe baza rezultatelor”, a spus europarlamentarul român. 

Siegfried Mureşan a afirmat că va propune ca joi, 19 decembrie, la finalul reuniunii comitetului interparlamentar de asociere Rpublica Moldova - UE să fie semnată o declaraţie care să reitereze angajamentul ambelor părţi faţă de parcursul european al Republicii Moldova.

Reuniunea comitetului interparlamentar de asociere Rpublica Moldova - UE se va desfăşura pe 18 şi 19 decembrie la Strasborg.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
13 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:43 %
Vint:2,1 m/s
Thu
8 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
5 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 26 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3526 0.0359
USD 17.8588 0.0084
RON 4.0252 0.0052
UAH 0.7282 -0.0004
RUB 0.2732 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău