Siegfried Mureșan, după întrevederile cu Igor Grosu și Natalia Gavrilița: Trebuie să ajutăm în continuare R.Moldova atât în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru depășirea crizei energetice, redresarea economică și implementarea reformelor

  • 01 Aprilie 2022 09:51
Siegfried Mureșan, după întrevederile cu Igor Grosu și Natalia Gavrilița: Trebuie să ajutăm în continuare R.Moldova atât în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru depășirea crizei energetice, redresarea economică și implementarea reformelor

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a avut astăzi întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavrilița.

„Ne-am întâlnit astăzi la prima oră cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova vor lucra și mai strâns în următoarele săptămâni pentru a identifica noi modalități prin care putem sprijini autoritățile de la Chișinău. Trebuie să ajutăm în continuare Republica Moldova atât în gestionarea crizei refugiaților, dar și pentru depășirea crizei energetice, redresarea economică după pandemia de COVID-19 și implementarea reformelor necesare modernizării țării”, a declarat Siegfried Mureșan. 
De asemenea, europarlamentarul i-a mulțumit astăzi prim-ministrului Natalia Gavrilița, în numele Parlamentului European, pentru eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău în gestionarea crizei refugiaților.
 
„Republica Moldova a primit cei mai mulți refugiați din Ucraina, raportat la populație, dintre toate țările europene. Prin acest efort, Moldova a făcut un mare serviciu întregii Europe. Dar este un efort foarte costisitor, iar autoritățile la Chișinău au nevoie de sprijin. De aceea ne aflăm zilele acestea în Republica Moldova, pentru a vedea cum putem ajuta mai mult de la nivel european autoritățile de la Chișinău în gestionarea crizei refugiaților”, a mai menționat Siegfried Mureșan pe Facebook. 
 
O delegație la nivel înalt formată din zece eurodeputați, condusă de vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe Urmas Paet (Renew Europe) și de președinta Subcomisiei pentru securitate și apărare, Nathalie Loiseau, efectuează o vizită de informare în Republica Moldova în perioada 31 martie - 2 aprilie.
 
Din delegație mai fac parte Siegfried Mureșan (PPE, România), Evin Incir (S&D, Suedia), Dragoș Tudorache (Renew Europe, România), Susanna Ceccardi (ID, Italia) și Anna Fotyga (ECR, Polonia), potrivit sursei citate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău