Siegfried Mureșan: Românii basarabeni au dreptul la aceleași servicii de sănătate la care au dreptul și cetățenii României

  • 27 Aprilie 2020 19:31
Siegfried Mureșan: Românii basarabeni au dreptul la aceleași servicii de sănătate la care au dreptul și cetățenii României

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a venit cu un mesaj după ce Bucureștiul a anunțat astăzi că v oferi un ajutor important R.Molova în lupta cu pandemia COVID-19.

„Consider că românii basarabeni au dreptul la aceleași servicii de sănătate la care au dreptul și cetățenii României. Oriunde e nevoie de ajutor sau oriunde capacitatea de furnizare a serviciilor medicale este redusă, România vine în ajutor. România este solidară și sprijină Republica Moldova și cetățenii săi cu măsuri concrete pentru combaterea crizei generate de COVID-19”, a declarat europarlamentarul.

Menționăm că România va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19. Astfel, o echipă de medici și asistenți medicali din România este pregătită să se alăture, pe bază de voluntariat, în această săptămână, colegilor din Republica Moldova, urmând să lucreze alături de aceștia, pentru o perioadă de timp, în spitalele din Republica Moldova implicate în combaterea pandemiei. Totodată, Guvernul României va face, în perioada imediat următoare, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, o serie de donații de echipamente de protecție și alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei COVID-19. În acest sens, în ședința de Guvern de joi, 30 aprilie curent, vor fi alocate în contul Ministerului Sănătății sumele necesare realizării donațiilor menționate. 

 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău