Siegfried Mureșan: „Cetățenii Republicii Moldova vor resimți beneficiile concrete ale integrării pe tot parcursul procesului de negociere și nu doar la momentul aderării propriu-zise la UE”

  • 17 Iunie 14:32
Siegfried Mureșan: „Cetățenii Republicii Moldova  vor resimți beneficiile concrete ale integrării pe tot parcursul procesului de negociere și nu doar la momentul aderării propriu-zise la UE”

„Salut acordul ambasadorilor Uniunii Europene privind cadrul negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Faptul că, în doar doi ani de la acordarea statutului de țări candidate, avem un acord și pe cadrul de negociere arată importanța pe care o au Moldova și Ucraina pentru întreaga Uniune Europeană”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

Noi, Parlamentul European, am insistat ca acest cadru să fie adoptat până la finalul lunii iunie astfel încât prima conferință interguvernamentală să aibă loc înainte de toamnă și să începem munca efectivă pe capitolele de negociere.
 
Ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, asigur autoritățile și oamenii din Republica Moldova de tot sprijinul Parlamentului în procesul de aderare.
 
Am fost recent la Chișinău, m-am întâlnit cu președinta Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean, cu viceprim-miniștrii Cristina Gherasimov, și Mihai Popșoi și pot spune foarte clar: oamenii de acolo sunt foarte bine pregătiți pentru negocieri.
 
Procesul de negociere, în sine, este un lucru foarte bun fiindcă va accelera integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Oamenii vor resimți beneficiile concrete ale integrării pe tot parcursul procesului de negociere și nu doar la momentul aderării propriu-zise.
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:1,54 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău