Sfaturile unei stewardese pentru o vacanță sigură cu avionul: Zborurile de dimineață se anulează rar și au cele mai puține întârzieri

  • 17 Iulie 2022 10:58
Sfaturile unei stewardese pentru o vacanță sigură cu avionul: Zborurile de dimineață se anulează rar și au cele mai puține întârzieri

În contextul haosului de pe aeroporturi din vara lui 2022, o însoțitoare de zbor a dezvăluit pentru New York Times ce poți face pentru a nu rata avionul spre vacanță.

De exemplu, zborurile la care este cel mai puțin probabil să apară întârzieri sau să fie anulate sunt cele de dimineață. Potrivit acesteia, aglomerația și problemele apar, mai cu seamă, in a doua parte a zilei, relatează Digi24.ro.

Datale adunate de pe aeroporturile din Europa arată zeci de mii de zboruri anulate în doar o lună. Principala cauză este lipsa de personal. În pandemie, mulți angajați au fost concediați, iar acum companiile aeriene găsesc cu greu înlocuitori. De aceea, o însoțitoare de zbor a adunat din experiența ultimelor luni mai multe sfaturi ca sa evităm neplăcerile care pot apărea în aeroport.

Primul, asigurați-vă că ajungeți la timp, cu trei ore înainte, chiar să vă programați zborul cu o zi înaintea unui eveniment important, ca sa fiți siguri că nu îl veți rata. Asta deoarece va puteti afla în situatia în care să pierdeți cursa de legătură din cauza unor întârzieri. Nu putem exclude varianta ca acela să fie și singurul zbor al zilei către destinația dorită.

Nu plecați la drum fără sa cumpărați o asigurare de călătorie și alegeți, pe cât posibil, zboruri directe. În acest fel nu trebuie să vă faceți griji cu privire la următoare cursă. Dacă nu se poate fără escala, nu o rezervati pe cea mai apropiată, pentru că exista posibilitatea să pierdeți avionul. O escală de o oră nu mai este suficientă. Treizeci de minute, nicio șansă. În cele mai multe cazuri, trei ore sunt sigure.

Cumpărați bilete pentru curse programate devreme. Primele zboruri se anulează rar. Aglomerația apare, mai cu seamă, in a doua parte a zilei. Asta inseamnă insa sa va treziti in toiul noptii. Dar dacă zborul de dimineața se anulează, vor exista mai multe opțiuni apoi pentru o altă rezervare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău