Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost închis ca protest al bisericilor creștine împotriva taxelor imobiliare

  • 25 Februarie 2018 15:41
Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost închis ca protest al bisericilor creștine împotriva taxelor imobiliare

Sfântul Mormânt din Ierusalim, locul în care conform tradiției creștine a fost înmormântat și a reînviat Iisus Hristos, a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creștine, în semn de protest față de impunerea de către Israel a taxelor imobilare de care sunt scutite de secole, relatează duminică EFE.

"Noi, capii Bisericilor care administrează Sfântul Mormânt și statu-quoul lăcașurilor sfinte din Iersualim - Patriarhatul greco-ortodox, Sfântul Scaun și Patriarhatul Armean - urmărim cu mare preocupare campania sistematică împotriva bisericilor și comunităților creștine pe Pământul Sfânt", au subliniat liderii religioși.

Biserica Sfântului Mormânt, supranumită și Biserica Sfintei Învieri de către creștinii răsăriteni, este o biserică creștină care acum se află în interiorul fortificațiilor Orașului Vechi al Ierusalimului. Pământul pe care este construită biserica este cinstit de mulți creștini ca fiind Golgota, unde Iisus Hristos a fost răstignit, după cum atestă Noul Testament.

De asemenea, include locul unde Iisus a fost înmormântat.

Încă din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrată de ortodocși este în grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău