"Sezonul România - Franța" va fi deschis oficial. Klaus Iohannis: „Franța a jucat un rol de seamă în recunoașterea Marii Uniri”

  • 27 Noiembrie 2018 09:14

Președinții României și Franței, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, deschid oficial marți la Paris "Sezonul România - Franța", care va cuprinde peste 400 de evenimente culturale ce se va desfășura în cele două țări până pe 14 iulie anul viitor.

Klaus Iohannis a vorbit despre importanța relațiilor româno-franceze în contextul Centenarului cu prilejul unei întâlniri pe care a avut-o luni seară cu reprezentanții comunității românești la Ambasada României la Paris.

Președintele Klaus Iohannis a evocat marile momente care au precedat evenimentul istoric de la 1 Decembrie 1918, precum și rolul avut de Franța în refacerea și recunoașterea României Mari.

"Franța a fost un partener de nădejde al României în Primul Război Mondial. Franța a jucat un rol de seamă în recunoașterea Marii Uniri. La 100 de ani după acest moment, iată că România și Franța sunt tot împreună. Pentru aprofundarea acestei relații voi semna împreună cu președintele Emmanuel Macron o declarație politică privind Parteneriatul Strategic dintre țările noastre. Pe lângă întâlnirea politică cu omologul său francez președintele Klaus Iohannis va participa marți la Paris la mai multe momente de comemorare al celor căzuți în Primul Război Mondial", a declarat Klaus Iohannis.

Sursa. RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău