Sesiunea primăvară-vară a Parlamentului va începe la 3 februarie

  • 14 Ianuarie 2014 15:07
Sesiunea primăvară-vară a Parlamentului va începe la 3 februarie

Reforma justiției și a procuraturii, precum și actele legislative necesare pentru implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană sunt principalele priorități ale Parlamentului în sesiunea de primăvară-vară.

Șeful legislativului, Igor Corman, a declarat astăzi că sesiunea va începe la 3 februarie. 
 
Legislativul își propune să ratifice Acordul de asociere cu Uniunea Europeană până la alegerile parlamentare, care se vor desfășura la sfârșitul acestui an, a declarat Igor Corman. În acest context el a menționat că în zilele următoare la Chișinău vor avea loc negocieri asupra agendei de asociere. În urma lor va trebui elaborat un plan național de implementare a acestei agende. De asemenea, șeful legislativului și-a exprimat încrederea că Uniunea Europeană va aboli vizele pentru cetățenii moldoveni în primăvara acestui an.
 
Igor Corman s-a referit și la situația din regiunea autonomă găgăuză, unde autoritățile locale intenționează să organizeze un referendum privind direcția politicii externe a Republicii Moldova, chiar dacă justiția l-a declarat ilegal. Igor Corman a afirmat că aceste inițiative ar fi susținute de Partidul Comuniștilor.
 
Pe de altă parte, deputatul comunist Artur Reșetnicov a declarat, ieri, pentru Radio Chișinău că scopul formațiunii sale, în viitoarea sesiune parlamentară, este să continue lupta pentru a răsturna actuala guvernare.
 
Aceasta va fi penultima sesiune a actualului legislativ, întrucât la sfârșitul anului urmează să aibă loc alegeri parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău