Serviciul Vamal va activa fără întreruperi în perioada 27-31 august

  • 26 August 2021 09:41
Serviciul Vamal va activa fără întreruperi în perioada 27-31 august

Serviciul Vamal al Republicii Moldova va asigura buna funcționalitate a subdiviziunilor din subordine pe tot parcursul minivacanței din perioada 27-31 august.

În acest interval, toate posturile vamale vor activa fără întreruperi. Totodată, a fost stabilit un șir de măsuri de fluidizare a traficului în cele mai tranzitate posturi de frontieră, pentru a gestiona rapid fluxul de călători, se arată în comunicat.
 
Intensificarea acțiunilor de fluidizare a traficului este cu atât mai necesară în condițiile în care se prognozează o creștere a numărului de călători, care aleg sa-și petreacă minivacanța peste hotarele țării. Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului de funcționari implicați în efectuarea controlului, a echipamentului de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor disponibile, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare.
 
În regim obișnuit de muncă vor funcționa și unele subdiviziuni din administrația Aparatului Central al Serviciului Vamal, în baza graficelor de lucru aprobate, oferind asistență în examinarea tuturor solicitărilor parvenite atât din partea agenților economici, cât și persoanelor fizice. Totodată, responsabilii de domeniul IT vor asigura funcționalitatea sistemelor informaționale vamale, fiind pregătiți să intervină prompt în cazul unor eventuale disfuncționalități sau erori tehnice.
 
De asemenea Serviciul Vamal va fi intensificată și activitatea subdiviziunilor specializate ale Vămii, în special a echipelor mobile, care asigură cea de-a doua linie de control vamal pe întreg teritoriul țării, în vederea contracarării fraudelor vamale.
 
Pentru a obține orice informații cu privire la activitatea vamală, reamintim că ne puteți contacta la numărul de telefon: +373 22 78 88 88 (Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal). Ofițerii Liniei de informare și ai Liniei specializate anticorupție activează 24/7, inclusiv în perioada minivacanței, pentru a vă oferi suportul necesar.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău