Serviciul Vamal a lansat Coridorul „Verde” și „Roșu” la mai multe posturi de frontieră

  • 19 Iulie 2016 17:10
Serviciul Vamal a lansat Coridorul „Verde” și „Roșu” la mai multe posturi de frontieră

Serviciul Vamal a lansat două coridoare de trecere – Coridorul Verde și Coridorul Roșu – la mai multe posturi de frontieră.

Acestea au fost inițiate la posturile vamale Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Sistemul de coridoare are drept scop accelerarea traficul de mărfuri și pasageri.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, la care face referire IPN, implementarea acestei măsuri a fost determinată de sporirea semnificativă a fluxului de călători odată cu liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și după introducerea amendamentelor care permit traversarea frontierei Republicii Moldova de către cetățenii Uniunii Europene inclusiv în baza cărților de identitate ordinare.

Sistemul de două coridoare este utilizat și pentru a optimiza controlul vamal în baza principiului selectivității și analizei de risc. Prin urmare, cetățenii care nu dețin bunuri ce necesită a fi declarate pot opta pentru Coridorul Verde, în timp ce Coridorul Roșu este destinat persoanelor care transportă mărfuri care presupun achitarea taxelor vamale aferente.

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a spus că prin măsurile întreprinse, își propune să asigure fluidizarea traficului de mărfuri și călători, precum și reducerea timpului de așteptare în vamă, menținând, totodată, rigorile de control aferente procesului de vămuire. „Totodată, în realizarea acestor demersuri contăm pe dialogul și colaborarea instituită cu colegii din România și Ucraina, astfel încât participanții la traficul transfrontalier să beneficieze de un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei”, a declarat Vitalie Vrabie.

Prezent la eveniment, premierul Pavel Filip a declarat că unele măsuri necesită fonduri și introducerea acestora durează mai mult, alte măsuri necesită doar bunăvoință și bună organizare, iar acestea trebuie introduse cât mai repede.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău