Serviciul Fiscal va monitoriza formarea prețurilor la produsele social importante

  • 09 Octombrie 2020 12:08
Serviciul Fiscal va monitoriza formarea prețurilor la produsele social importante

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a informat că în cadrul verificărilor efectuate în vederea respectării prevederilor hotărârii de Guvern cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, se atestă încălcări la modul de completare a facturilor prin indicarea eronată a prețului de achiziție/livrare și în consecință a adaosului comercial aplicat, transmite MOLDPRES.

În scopul preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației, SFS a atenționat că produsele social importante, atât din import, cât și autohtone, care au fost supuse procesării în unitățile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depășește 40% cumulativ de la prețul de achiziție/prețul de livrare, potrivit sursei citate.  

„Procesare reprezintă o activitate suplimentară desfășurată de unitatea comercială în scopul pregătirii produselor pentru vânzare prin ambalare/reambalarea acestora, care nu modifică caracteristicile inițiale produselor. Comerciantul cu ridicata nu se consideră producător în cazul în care efectuează operațiuni tehnologice de procesare fără a modifica caracteristicile produselor”, precizează sursa citată

Serviciul Fiscal îndeamnă contribuabilii implicați în comercializarea produselor social importante să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Potrivit Regulamentului de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, la această categorie sunt incluse mărfuri cum ar fi: anumite tipuri de pâine, lactate, crupe, făină, ulei, preparate pentru sugari și preparate pentru copii de vârstă mică etc.

Lista produselor social importante, aprobată în Republica Moldova prin hotărâre de Guvern, poate fi văzută pe https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=93417&lang=ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău