Serviciul Fiscal de Stat informează despre intrarea în vigoare a modificărilor la compartimentul TVA și accize pentru magazinele „duty-free”

  • 05 Septembrie 2023 15:32
Serviciul Fiscal de Stat informează despre intrarea în vigoare a modificărilor la compartimentul TVA și accize pentru magazinele „duty-free”

Serviciul Fiscal de Stat informează că, la data de 4 septembrie 2023, au intrat în vigoare modificările la compartimentul TVA și accize ce vizează magazinele de tip „duty-free”, efectuate prin Legea nr. 302/2022 pentru modificarea unor acte normative. Astfel, începând cu data de 4 septembrie anul curent, livrarea mărfurilor, plasarea și comercializarea acestora în magazinele ”duty-free” vor fi impozitate cu TVA.

De asemenea, din data menționată supra, se impune cu accize: plasarea mărfurilor accizate în magazinele duty-free, livrarea mărfurilor pasibile accizelor de pe teritoriul vamal în magazinele duty-free, precum și comercializarea de către aceste magazine a mărfurilor supuse accizelor.

În context, mărfurile supuse accizelor, pasibile marcării cu „Timbru de acciz”, plasate în destinația vamală „magazin duty-free” urmează a fi marcate obligatoriu.

La fel, SFS informează că, prin modificările efectuate la cadrul normativ, a fost exclus dreptul la restituirea TVA și accizelor pentru livrările de mărfuri de pe teritoriul RM în adresa magazinelor duty-free, efectuate începând cu 4 septembrie 2023.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău