Sergiu Litvinenco: Știți ce este cel mai nostim în „postarea dezgustătoare” a lui Ion Chicu?

  • 22 Mai 2020 18:00
Sergiu Litvinenco: Știți ce este cel mai nostim în „postarea dezgustătoare” a lui Ion Chicu?

Și deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție la declarațiile premierului Ion Chicu referitor la România și criticile aduse de europarlamentarul român Siegfried Mureșan privind activitatea Guvernului.

„Știți ce este cel mai nostim în postarea dezgustătoare a lui Chicu la adresa europarlamentarului și președintelui delegației Parlamentului European pentru relația cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan? În timp ce Siegfried Mureșan lupta alături de noi ca să scăpăm de cancerul pe nume Plahotniuc, Chicu îl slujea pe Plahotniuc. Era chiar ”vistiernicul” lui Plahotniuc. Și acum, grație faptului că noi, datorită inclusiv lui Siegfried Mureșan, am curățat țara de cancerul numit Plahotniuc, Chicu are și el ”posibilitatea” să se răstească la Plahotniuc. Și să-l învinuiască de furtul miliardului, furtul aeroportului și multe altele”, a declarat, într-o postare pe Facebook, deputatul, menționând că Ion Chicu ar trebui să-și ceară scuze pentru modul în care s-a exprimat. 

Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor, atenționează europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Potrivit lui, în ultimii 5 ani, Republica Moldova a avut parte de mai multe guverne slabe, care au eșuat în aplicarea unor reforme importante. ”Guvernele Partidului Democrat și cel al Partidului Socialiștilor au destabilizat situația politică din Republica Moldova și au împovărat cetățenii. Din această cauză, criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregătită”, a subliniat eurodeputatul.

În replică, Ion Chicu a venit cu un atac dur la adresa României și a europarlamentarului.

„Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu "patronajul" peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de "adus mingi" buni... Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal”, a declarat Chicu.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău