Sergiu Litvinenco: Procuratura Generală nu este un organ care să-i protejeze pe cetățeni de hoți, dar pe hoți de cetățeni. Voi înregistra un proiect de lege pentru a opri dezmățul

  • 10 August 2021 13:57
Sergiu Litvinenco: Procuratura Generală nu este un organ care să-i protejeze pe cetățeni de hoți, dar pe hoți de cetățeni. Voi înregistra un proiect de lege pentru a opri dezmățul

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a arătat revoltat de faptul că Veaceslav Platon, care este inculpat și are calitatea de învinuit în două dosare, a fugit din R.Moldova, anunțând că va înregistra un proiect de lege care ar elimina astfel de situații.

„După ședința Consiliului Suprem de Securitate, am rămas contrariat de anvergura inacțiunii instituțiilor noastre de drept. De exemplu, ”pacientul englez” Platon Veaceslav este inculpat în 3 dosare (care sunt trimise în instanțe), având statut de învinuit în încă 2 dosare aflate în faza de urmărire penală. Cu toate acestea, în raport cu el nu există absolut nicio măsură preventivă. Niciuna! Din contra, a fost lăsat să fugă nestingherit din țară. Acesta, din păcate, nu este unicul caz, iar fugari cu dosare la activ fiind încă foarte mulți. Numai Andronache cât face; și asta cu toate că la una din ședințele anterioare ale CSS am fost asigurați că pe epizodul consulatului de la Odesa, în care fostul ”ales al poporului” a fraudat statul cu milioane, este un dosar care foarte curând va fi finalizat. Senzația mea este că Procuratura Generală nu este un organ care să-i protejeze pe cetățeni de hoți, dar pe hoți de cetățeni. Acest lucru nu mai poate fi tolerat. În curând voi înregistra un proiect de lege pentru a opri dezmățul și voi susține o conferință de presă la Parlament”, a declarat ministrul. 

Menționăm că președinta Maia Sandu a declarat, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că Procuratura nu oferă siguranța că persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi și în continuare teritoriul Republicii Moldova, așa cum au procedat și alte persoane controversate. 

CSS a recomandat Procuraturii să întreprindă acțiunile necesare pentru a reduce asemenea riscuri, urmând să revină la acest subiect.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău