Sergiu Litvinenco, întrevedere cu generalul-maior (r) american Barre Seguin: „Așa-numita lege Magnițky se elaborează în minister și sper că în curând va fi finalizată”

  • 17 Noiembrie 2022 14:34
Sergiu Litvinenco, întrevedere cu generalul-maior (r) american Barre Seguin: „Așa-numita lege Magnițky se elaborează în minister și sper că în curând va fi finalizată”

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a avut o întrevedere cu generalul-maior (r) american Barre Seguin, directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, pe care l-a informat că ministerul pe care îl conduce elaborează în prezent legea Magnițky, astfel încât să fie imposibilă utilizarea proprietăților și activelor din Republica Moldova a persoanelor vizate de sancțiunile SUA.

„Am discutat despre reformele inițiate în sectorul justiției, susținute inclusiv de Guvernul Statelor Unite ale Americii, despre securitatea din regiune, securitatea cibernetică, dar și provocările prin care trece țara noastră – războiul din Ucraina, criza energetică.
 
Am apreciat decizia autorităților SUA de a impuse sancțiuni internaționale față de mai multe persoane fizice și entități juridice, printre care oligarhii fugari Plahotniuc și Șor. Am informat că suntem în proces de transpunere a acelor sancțiuni în legislația națională, astfel încât să fie imposibilă utilizarea proprietăților și activelor persoanelor vizate în Republica Moldova. Așa-numita lege „Magnițky” se elaborează în minister și sper că în curând va fi finalizată.
 
Directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall și-a exprimat deschiderea de a continua colaborarea cu țara noastră, inclusiv cu Ministerul Justiției, pe dimensiunea instruirii persoanelor în diferite domenii, cum ar fi combaterea criminalității organizate, securitatea cibernetică, lupta împotriva corupției.
 
Generalul-maior (r) Barre Seguin a apreciat eforturile guvernării de a transforma Republica Moldova într-un stat de drept cu valori democratice.
 
La final, am mulțumit Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ambasadei SUA la Chișinău, pentru că susțin eforturile noastre de reformare a sistemului de justiție, dar și parcursul european al Republicii Moldova”, a scris Sergiu Litvinenco într-o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău