Sergiu Litvinenco: Există riscul că eliberarea lui Platon ar putea avea un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al R.Moldova

  • 15 Iunie 2020 11:00
Sergiu Litvinenco: Există riscul că eliberarea lui Platon ar putea avea un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al R.Moldova

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că Veaceslav Platon ar putea fi eliberat și disculpat în ”Dosarul Miliardului”, precum și pe alte cauze penale, și solicită explicații de la Procuratura Generală. Potrivit lui, ar exista informații precum că disculparea lui Veaceslav Platon ar fi coordonată de serviciile speciale ale Federației Ruse, al cărui agent ar putea fi acesta.

”După eliberare, Veaceslav Platon ar putea fi inclus în programul de protecție a martorilor, fiindu-i asigurate pază, locuință confortabilă și alte servicii care urmează a fi suportate de către stat”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

În acest context, el i-a adresat o scrisoare procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în care solicită să afle care sunt temeiurile care stau la baza inițierii revizuirii cauzei penale pe numele lui Platon, în ce alte cauze penale are acesta statut procesual de bănuit și, în cazul când va fi eliberat, dacă îi va fi aplicată vreo măsură preventivă.

Potrivit deputatului PAS, ”există riscul precum că eliberarea lui Platon ar putea avea un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova”.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău