Sergiu Litvinenco: Concursurile sunt compromise de prevederile votate de PDM

  • 12 August 2019 08:06
Sergiu Litvinenco: Concursurile sunt compromise de prevederile votate de PDM

Concursurile pentru funcțiile publice anunțate de noua guvernare sunt desfășurate în conformitate cu legile votate de fosta guvernare, de aceea o parte se încheie cu rezultate sub așteptările cetățenilor. Afirmațiile aparțin deputatului fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco, președinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități ți a fost făcută în cadrul emisiunii „Punct și de la capăt” de la Radio Europa Liberă, transmite IPN.

Sergiu Litvinenco că legile votate anterior de către fostul partid de guvernământ, care astăzi critică rezultatele concursurilor pentru funcțiile publice, stabilește că aceste concursuri sunt petrecute de către comisiile parlamentare, unde intră exponenții partidelor politice: „Fiecare comisie are o anumită proporție de voturi, generează din start discuții cu privire la obiectivitatea rezultatelor”.

Potrivit deputatului, cei care au votat legile au făcut-o în propriul interes: „să le convină să le aplice și să iasă învingător cel pe care îl voiau”. Referitor la rezultatele concursurilor desfășurate până acum, Sergiu Litvinenco spune că „în mod normal trebuie să existe comisii de concurs create din nou”. „Conform prevederilor legale în vigoare, comisiile de concurs sunt constituite din politicieni. Eu am declarat deja că nu mai accept să mai particip în cadrul comisiilor de concurs constituite din politicieni”, a spus deputatul.

Sergiu Litvinenco susține că între componentele majorității parlamentare nu există partajare de funcții la nivelul instituțiilor statului independente, dar „există concursuri, care nu sunt perfecte, există probleme cu privire la obiectivitatea acestor concursuri”.

Liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, fost deputat PL, a declarat în cadrul emisiunii, că „compromisul rezonabil care s-a făcut între Blocul ACUM și PSRM pentru debarcarea lui Plahotniuc este un lucru salutar. Însă, după două luni de guvernare, situația creată arată că Plahotniuc poate fi reeditat și poate fi inventat în Republica Moldova într-o altă formă. Eu văd că voi îl îngrășați politic pe Dodon și el așteaptă să cădeți jos și să preia toată puterea”, a spus Valeriu Munteanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău