Sergiu Cioclea devine oficial guvernator BNM

  • 11 Aprilie 2016 08:13
Sergiu Cioclea devine oficial guvernator BNM

De luni, 11 aprilie, Sergiu Cioclea preia funcția de guvernator al Băncii Naționale. Acesta va fi prezentat luni angajaților BNM de către președintele Parlamentului Andrian Candu.

Sergiu Cioclea a fost ales guvernator BNM la 11 martie, dar mandatul intră în vigoare de la 11 aprilie, la solicitarea sa.

Sergiu Cioclea are peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. A fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte. Economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa Centrala și de Est, Rusia, CSI și Turcia. Este expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc, cercetări economice și piețe de capital. A fost membru în Consiliul de experți al Agenției Proprietății de Stat a Federației Ruse (Rosimuscestvo). În activitatea sa a realizat 62 de fuziuni-achiziții gestionate și patru listări la bursă. Valoarea totală a tranzacțiilor încheiate cu succes - peste 30 de miliarde de dolari SUA.

Ultima funcție a lui Sergiu Cioclea a fost cea de  Director Gerant, Șeful Diviziei Rusia și CSI, Departamentul Finanțe Corporative la BNP PARIBAS, Paris.

Fostul guvernator Dorin Drăguțanu a demisionat în septembrie 2015, invocând presiuni politice, dar și-a exercitat mandatul până în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
25
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău