Serebrian: Formatul de negocieri „5+2” va fi unul suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina

  • 27 Iulie 10:53
Serebrian: Formatul de negocieri „5+2” va fi unul suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut miercuri, 26 iulie, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Fred Duijn. În cadrul întâlnirii a fost pusă în discuție dinamica interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol și a fost accentuată abordarea soluționării pașnice și durabile a conflictului transnistrean, cu respectarea necondiționată a suveranității și integrității teritoriale a țării.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a remarcat că formatul de negocieri „5+2” va fi unul suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina, însă autoritățile de la Chișinău vor continua să mențină interacțiunea cu toți partenerii externi importanți în vederea avansării în procesul de reglementare atotcuprinzătoare. 

Vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat că demilitarizarea regiunii transnistrene și asigurarea standardelor internaționale de respectare a drepturilor omului în această regiune vor crea premisele necesare pentru atingerea unor progrese în procesul de reglementare. 

Oficialii au convenit să păstreze un dialog activ și reciproc avantajos.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sat
7
Sun
5
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău