Oleg Serebrian: „Buletinele de vot din regiunea transnistreană pentru alegerile din Rusia au fost tipărite pe loc, pentru a se evita trecerea prin punctele de frontieră. Este ilegală”

  • 13 Martie 10:56
Oleg Serebrian: „Buletinele de vot din regiunea transnistreană pentru alegerile din Rusia au fost tipărite pe loc, pentru a se evita trecerea prin punctele de frontieră. Este ilegală”

„Este ilegală calea prin care buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia vor ajunge în regiunea transnistreană, însăși organizarea alegerilor este ilegală”, a declarat jurnaliștilor prezenți la sediul Guvernului vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, transmite Radio Chișinău.

Potrivit lui Oleg Serebrian, nu au fost folosite căi legale pentru ca aceste buletine de vot să ajungă în regiunea transnistreană

„Cel mai probabil, buletinele de vot au fost tipărite pe loc, pentru a se evita tracerile prin punctele de frontieră. Referitor la modalitatea cum vor ajunge în Rusia, este greu de spus. Frontierele Republicii Moldova sunt controlate, iar căi legale de ducere a acestor buletine de vot nu există”, a spus Oleg Serebrian.

Vicepremierul pentru reintegrare a mai afirmat că acțiunea în sine are rolul de a sfida legislația Republicii Moldova și a demonstra că în regiune se poate face orice.

„Deci nu atât aducerea sau ducerea buletinelor de vot, ci procesul însuși conta foarte mult”, a conchis Oleg Serebrian.

Citiți și:

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAE, după ce presa din regiunea transnistreană a anunțat că vor fi deschise șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia

MAE de la Chișinău: Rusia sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

Dorin Recean comentează convocarea ambasadorului Rusiei la MAE: „Republica Moldova solicită să fie respectată și asta înseamnă respect față de cetățeni”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău