Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAE, după ce presa din regiunea transnistreană a anunțat că vor fi deschise șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia

  • 11 Martie 17:58
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost convocat la MAE, după ce presa din regiunea transnistreană a anunțat că vor fi deschise șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia

Duminică, 17 martie, în regiunea transnistreană vor fi deschise șase secții de vot, unde între orele 8:00 și 20:00 se va putea vota la alegerile prezidențiale din Rusia. Acest lucru a fost comunicat de mass-media transnistreană, scrie INFOTAG. Ministerul de Externe al Republicii Moldova a reacționat, convocându-l pentru explicații pe ambasadorul Oleg Vasnețov.

Potrivt informațiilor, trei secții de vot vor fi deschise în Tiraspol și câte una în Bender, Rîbnița și Grigoriopol. 

Cu ceva timp în urmă, președintele Parlamentului Republicii Moldova și liderul partidului de guvernământ ”Acțiune și Solidaritate” (PAS), Igor Grosu, a cerut Moscovei să renunțe la deschiderea secțiilor de vot pe teritoriul ne-recunoscut al Transnistriei.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avertizat: „Chișinăul va lua măsuri pentru a preveni acțiunile care contravin suveranității Republicii Moldova”. El a informat că Chișinăul nu a dat permisiunea pentru deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană, deoarece nu controlează acest teritoriu și nu poate asigura condițiile și securitatea corespunzătoare.

După aceasta, ambasada Federației Ruse la Chișinău a anunțat că cetățenii ruși care locuiesc sau se află temporar în Republica Moldova pot vota doar la secția de vot nr. 8204, amplasată în Departamentul Consular al Ambasadei din centrul Chișinăului. Pe site-ul ambasadei nu există nicio mențiune despre deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană.

Mâine, 12 martie, Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, este convocat la Ministerul Afacerilor Externe. În cadrul întrevederii, diplomatului rus îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău