MAE de la Chișinău: Rusia sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

  • 12 Martie 11:41
MAE de la Chișinău: Rusia sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

Astăzi, 12 martie, ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, a fost convocat la sediul Ministerului de Externe de la Chișinău, în legătură cu deschiderea de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova contrar solicitării MAE.

Astfel, Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe continuă să evalueze situația și vor informa adițional despre alte reacții ce se impun”, a transmis Ministerul de Externe într-un comunicat.

La rândul său, Oleg Kuznețov a declarat jurnaliștilor, la ieșirea din sediul MAE, că Rusia a primit mai multe solicitări de deschidere a secțiilor de votare.

„Pe teritoriul Republicii Moldova locuiesc circa un sfert de milion de cetățeni ruși. Au fost recepționate multe cereri către Comisia Electorală Centrală de la Moscova, Ministerul rus de Externe și Ambasada Rusiei privind dorința de vota.

Comisia Electorală Centrală, Ministerul de Externe și autoritățile din stânga Nistrului au decis să deschidă aceste secții de vot, un număr mult mai mic decât în anul 2020-2021 când în regiune au fost deschise 27 de secții de vot”, a declarat reporterilor Oleg Vasnețov.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău