Serebrean îi răspunde lui Lavrov: Nu există nici un pericol pentru oricare cetățean care se află pe teritoriul Republicii Moldova sau, cel puțin, pericolul nu vine din partea Chișinăului

  • 31 Martie 07:59
Serebrean îi răspunde lui Lavrov: Nu există nici un pericol pentru oricare cetățean care se află pe teritoriul Republicii Moldova sau, cel puțin, pericolul nu vine din partea Chișinăului

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrea, a reiterat că atât Chișinăul cât și Kievul nu-și doresc rezolvarea prin forță a diferendului transnistrean. Oficialul a făcut declarații în acest sens în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Referitor la dosarul transnistrean, nu putem vorbi despre o degradare a situației. Într-adevăr, situația nu este una fericită, nu putem spune că lucrurile merg foarte bine, dar nici nu putem spune că s-a produs o degradare în relațiile dintre Chișinău și Tiraspol. În nici un caz nu Chișinăul se face vinovat de problemele de pe dimensiunea dialogului între cele două maluri ale Nistrului. Faptul că nu avem dialog în formatul 5+2 sau că acest format este înghețat se datorează agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Referitor la cetățenii ruși din regiunea transnistreană, mulți dintre ei au pașaport al Republicii Moldova, sau al Ucrainei și chiar a României, deci este greșit să fie abordați doar ca cetățeni ruși. Nu există nici un pericol pentru orice cetățean se află pe teritoriul Republicii Moldova, sau cel puțin pericolul nu vine din partea Chișinăului”, a subliniat Oleg Serebrean la TVR MOLDOVA.

Amintim că anterior ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat că rușii din Transnistria sunt în pericol din cauza politicii anti-ruse dusă de regimul de la Chișinău sprijinit de Kiev și Occident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Arhivă Radio Chișinău