Serbia: Peste 3000 de arme de foc au fost predate până acum autorităților după recentele atacuri armate

  • 10 Mai 2023 14:47
Serbia: Peste 3000 de arme de foc au fost predate până acum autorităților după recentele atacuri armate

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat miercuri, 10 mai, că peste 3000 de arme de foc și zeci de mii de gloanțe de diferite calibre au fost predate până acum de cetățeni sârbi autorităților țării, în cadrul campaniei lansate de guvern după atacurile sângeroase de săptămâna trecută de la Belgrad și Mladenovac, informează Tanjug, citat de Agerpres.

Este o veste bună, a declarat Vucic pentru Pink TV, adăugând că această campanie este importantă pentru Serbia, deși știe că mulți sunt nemulțumiți din cauza ei.

"Am asigurat o prezență amplă a poliției în școli și reacțiile venite atât de la părinți cât și de la profesori au fost pozitive. Acum, profesorii vor avea mai multe drepturi, iar copiii nu vor mai putea face gesturi de bullying", a adăugat președintele sârb.

Acesta a anunțat totodată recrutarea de urgență de noi ofițeri de poliție.

Pe 3 mai, un băiat de 13 ani și-a ucis opt colegi de clasă și un agent de pază într-o școală din Belgrad și a rănit un profesor și șase elevi, înainte de a fi arestat. Băiatul a comis crima cu un pistol deținut de tatăl său, care avea permis portarmă și pe care minorul îl însoțea adesea la poligonul de tragere. Într-un alt atac armat comis la mai puțin de 48 de ore după primul, un tânăr de 21 de ani a ucis opt oameni și a rănit 14 în apropierea orașului Mladenovac, în centrul țării. Luni, guvernul Serbiei a stabilit ca, în termen de o lună, toți cei care dețin arme de foc fără licență să le predea voluntar fără consecințe penale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău