Seism cu magnitudinea 7,2 în nord-estul Japoniei; alertă de tsunami

  • 20 Martie 2021 13:10
Seism cu magnitudinea 7,2 în nord-estul Japoniei; alertă de tsunami

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs sâmbătă în nord-estul Japoniei, iar autoritățile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi, relatează agențiile de presă.

Agenția de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălțime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja țărmul în orașul Ishinomaki, a anunțat postul public NHK.

Pentru moment nu există informații privind posibile victime sau pagube materiale.

Avertismentul emis de autorități i-a determinat pe unii locuitori din Miyagi să plece către zone mai înalte de tema unui val tsunami, potrivit imaginilor transmise de NHK.

Cutremurul a fost resimțit și în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

Epicentrul seismului produs în regiune la ora locală 18:09 (09:09 GMT) a fost localizat în largul Miyagi. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific, a anunțat Agenția de Meteorologie din Japonia.

Compania Tohoku Electric Power a oprit centrala nucleară Onagawa și verifică eventuale nereguli, a spus NHK.

O parte a prefecturii Miyagi a fost afectată de întreruperi de electricitate, circa 200 de locuințe rămânând fără curent electric, a anunțat Tohoku Electric Power.

Tokyo Electric Power a anunțat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear și evacuări în masă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău