Șeful trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului: „Nu ne simțim străini în Transnistria. Ba mai mult, suntem un singur popor"

  • 05 Februarie 2021 13:15
Șeful trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului: „Nu ne simțim străini în Transnistria. Ba mai mult, suntem un singur popor

"Sub comanda noastră, 150 de soldați tineri, pentru care organizăm cursuri într-un orășelul militar și pe poligon, sunt prezenți la lecții de curaj cu participarea veteranilor din Marele Război Patriotic. Deci, nu ne simțim străini în Transnistria. Ba mai mult, suntem un singur popor", a declarat șeful Grupului Operațional al Trupelor Ruse (GOTR) , staționate ilegal în regiunea transnistreană, colonelul Dmitry Zelenkov pentru săptămânalul „Zvezda”.

Potrivit conducătorului militar, sarcinile OGRV "rămân neschimbate - implementarea misiunii de menținere a păcii în Transnistria", notează Infotag. 

Comentând faptul că GOTR este un simbol al ocupării unei părți a teritoriului al R. Moldova, el a afirmat că "în calitate de comandant opiniile experților occidentali mai puțin mă preocupă, mă interesează doar nivelul de pregătire pentru luptă a subordonaților ".

Menționăm că atât utoritățile de la Chișinău, cât și mai multe organizații internaționale au somat Rusia să retragă militarii din cadrul GOTR și muniția rusească din regiunea transnistreană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău