Șeful Poliției de Frontieră, despre o eventuală prezență a lui Filip Kirkorov la Festivalul Căpșunilor de la Sadova: „Recomand organizarorilor să îi trimită un colet prin Poșta Moldovei”

  • 10 Iunie 2023 11:10
Șeful Poliției de Frontieră, despre o eventuală prezență a lui Filip Kirkorov la Festivalul Căpșunilor de la Sadova: „Recomand organizarorilor să îi trimită un colet prin Poșta Moldovei”

„Facem public zilnic statisticile cu persoanele care nu îndeplinesc condițiile de intrare în Republica Moldova. Am dezvoltat mai multe mecanisme de interoperabilitate și schimb de informații la nivel național și cu partenerii noștri, astfel încât să putem depista potențiale persoane nedorite în Republica Moldova”, a declarat Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Rosian Vasiloi a menționat că aceste activități nu sunt desfășurate doar de Poliția de Frontieră.

„Este o activitate complexă, bazată pe analize și schimb de informații. Asigur cetățenii că, din punctul de vedere al riscurilor, al  amenințărilor hibride promovate de către statul agresor în încercarea de a destabiliza situația, la frontieră știm ce trebuie să facem”, a spus Rosian Vasiloi.

Acesta a mai vorbit și despre cum a fost posibilă depistarea  mercenarului Wagner care dorea să intre în Republica Moldova.

„Acest lucru a fost posibil grație inclusiv schimbului de informații la nivel național și a mecanismelor implementate și dezvoltate după 24 februarie 2022. Au fost analizate sursele de informații deschise, care pot spicui mai multe posibilități de a constata că o persoană poate reprezenta un risc pentru securitatea Republicii Moldova”, a spus șeful Poliției de Frontieră.

Rosian Vasiloi s-a referit și la o eventuală nouă prezență a lui Filip Kirkorov la festivalul căpșunilor care se va derula la Sadova.

„Am înțeles că Poșta Moldovei a redeschis retrimiterea coletelor către Rusia. Recomand organizatorilor din Sadova să îi trimită un colet acestei persoane”, a spus Rosian Vasiloi.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău