Șeful Marelui Stat Major din România: Dacă Federația Rusă va câștiga războiul declanșat în Ucraina, următoarea țintă va fi Republica Moldova

  • 01 Februarie 09:58
Șeful Marelui Stat Major din România: Dacă Federația Rusă va câștiga războiul declanșat în Ucraina, următoarea țintă va fi Republica Moldova

Moldova este ținta Rusiei. Declarația a fost făcută de șeful Marelui Stat Major al României, generalul Gheorghiță Vlad.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Gheorghiță Vlad a menționat că populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și ar trebui de adoptat măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți pentru orice.

„Eu, personal, nu neapărat ca și militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest”, mai spune șeful Marelui Stat Major al României.

De asemenea, el susține că nu trebuie irosită nicio secundă, întrucât acum este momentul când toate națiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populației.

Recent, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu a declarat la Digi24.ro că Federația Rusă va continua să destabilizeze situația politică din țara noastră, prin războiul hibrid. Oficialul a precizat că autoritățile de la Moscova și-au schimbat tactica și folosesc în scopuri de destabilizare reprezentanți ai lumii interlope și membri ai unor partide care se declară pro-europeni.

Totodată, oficialul a precizat că, deși războiul din Ucraina continuă, nu există un risc iminent pentru Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău