Șeful diplomației elene va continua cu responsabilitate negocierile cu Macedonia

  • 06 Februarie 2018 12:19
Șeful diplomației elene va continua cu responsabilitate negocierile cu Macedonia

Șeful diplomației elene, Nikos Kotzias, a transmis că în pofida protestelor masive de la Atena, va continua negocierile privind numele Macedoniei cu "conștiința împăcată și cu responsabilitate deplină". Presa elenă comentează că, prin acest mesaj, Kotzias confirmă practic că Guvernul de la Atena nu va ceda în fața presiunii demonstrațiilor când este vorba de politica externă a țării, în special în cazul negocierilor privind numele Macedoniei.

De asemenea, cabinetul premierului Alexis Tsipras a comunicat că nu există schimbări de poziție și planul guvernului de a se ajunge la un compromis privind numele Macedoniei rămâne în vigoare, fiind o obligație patriotică să se încheie diferendul care durează de mai bine de două decenii.

Totuși, Ministerul elen de Externe, l-a criticat pe comisarul european pentru negocierile de extindere, Johannes Hahn, că utilizează numele Macedonia în loc de Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, și a solicitat să fie respectat dreptul internațional și fără să se încalce o decizie a Uniunii Europene pe această temă.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău