Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks: Recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare reprezintă o reflectare a unui suport politic puternic de care se bucură Republica Moldova

  • 09 Noiembrie 2023 10:34
Șeful Delegației UE la Chișinău, Janis Mazeiks: Recomandarea  Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare reprezintă o reflectare a unui suport politic puternic de care se bucură Republica Moldova

Decizia Comisiei Europene de a recomanda deschiderea negocierilor de aderare pentru Rep. Moldova, este un pas simbolic care în mod practic apropie țara de familia europeană căreia îi aparține, a declarat astăzi ambasadorul UE la Chișinău Janis Mazeiks în deschiderea celei de-a 8-a ședințe a hub-ului de securitate a UE care se desfășoară la Chișinău.

Potrivit lui Janis Mazeiks, recomandarea  Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare, reprezintă o reflectare a unui suport politic puternic de care se bucură RM atât la parlamentul European, cât și la Comisia Europeană, dar și în rândul liderilor europeni.

Este de asemenea o reflectare a unei munci practice și active desfășurate de autorități în ultimii ani.

Raportul de extindere este doar un punct de plecare pentru munca importanță care ne așteaptă, a declarat Janis Mazeiks și a subliniat că procesul de integrare europeană este unul lung și bazat pe merite.

Comisia Europeană  a recomandat ieri deschiderea negocierilor de aderare a Rep. Moldova cu UE. Raportul publicat pe 8 noiembrie de  Comisia Europeană, arată că R. Moldova a îndeplinit șase din cele nouă condiții puse anul trecut, odată cu obținerea statutului de țară candidată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău