Șeful Consiliului European: Transnistria nu trebuie folosită “ca un cal troian” pentru a exacerba tensiunile din regiune

  • 27 Aprilie 2022 15:49
Șeful Consiliului European: Transnistria nu trebuie folosită “ca un cal troian” pentru a exacerba tensiunile din regiune

Președintele Consiliului European Charles Michel a făcut miercuri un apel la detensionarea situației din Transnistria, exprimându-și solidaritatea cu Republica Moldova pe fondul ncidentelor din regiunea transnistreană și a evoluției situației de securitate din regiune.

“Sunt în strânsă legătură cu Maia Sandu”, a spus Michel, menționându-și “întreaga solidaritate cu Republica Moldova” în momente pe care le-a calificat drept “dificile și provocatoare”, scrie CaleaEuropeana.ro

“Transnistria nu ar trebui să fie folosită ca un cal troian pentru a exacerba și mai mult tensiunile din regiune”, a indicat el, într-o postare pe Twitter.

Tensiunile din ultimele săptămâni din Transnistria pornesc de la forțe din regiune care sunt interesate de destabilizarea situației în Republica Moldova, a declarat președinta Maia Sandu, marți, după o ședință a Consiliului de Securitate. În context, autoritățile de la Chișinău vor rămâne vigilente și vor lua toate măsurile necesare pentru evitarea unei escaladări.

Mai multe explozii au avut loc luni și marți în regiunea din stânga Nistrului. Autoritățile din Republica Moldova susțin că exploziile au ca scop “crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”, în timp ce serviciile ucrainene susțin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc.

În spirit de solidaritate cu Maia Sandu și în sprijinul suveranității Republicii Moldova, Statele Unite și România au avertizat marți împotriva încercărilor de “escaladare a tensiunilor” după o serie de explozii în regiunea separatistă moldovenească pro-rusă Transnistria, la frontiera cu Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău